Epifanie

Op zondag 8 januari vieren we het hoogfeest van Epifanie, ofwel de Openbaring van de Heer aan de Volken, ook bekend als Driekoningen, naar de bezoekers die, volgens het evangelie naar Matteüs, met drie geschenken de pasgeboren koning kwamen zoeken. U bent van harte welkom in onze viering op deze feestdag; houdt u er rekening mee dat we de kerk niet verder verwarmen dan 13°C.

Na afloop van de viering zullen de Driekoningenzegens worden uitgedeeld. Deze zegens liggen al sinds de kerstnacht op het altaar; u kunt er thuis een boven de deur hangen, met de erop geprinte wens “Christus mansionen benedictat”, Christus zegene dit huis. Aan de zegens is een diaconale collecte gekoppeld, dit jaar bestemd voor de voedselbank in Delft. Uiteraard kunt u hiervoor ook een donatie overmaken naar het giften-rekeningnummer van de parochie (zie onderaan de pagina) o.v.v. gift Driekoningenzegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *