Start van choral evensongs

Choral Evensong 3 september 2023 16:00

Op zondag 3 september a.s. is de eerste van een serie van 6 evensongs in onze parochie. Prachtige koormuziek, ingebed in een ingetogen, korte gebedsdienst, vormt een bijzondere combinatie die de choral evensong zo geliefd maakt in Nederland.

Koormuziek – afgewisseld met samenzang – is een prominent onderdeel van de evensong. Voor 3 september heeft de Engelse componist en dirigent Oliver Tarney een nieuw Magnificat en Nunc dimittis geschreven, twee koorwerken die een vast onderdeel vormen in de evensong.

Oliver Tarney dirigeert zelf het projectkoor dat speciaal voor deze evensong is samengesteld. Organist is Niels de Klerk, voorganger is Betty van Cann.

De evensong begint om 16:00 uur, toegang is vrij, na afloop wordt een deurcollecte gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *