Christelijke meditatie volgens de WCCM

Christelijke meditatie elke maandagavond

Meditatiegroep

Onze kerk biedt sinds enkele jaren onderdak aan een groep die zich toelegt op christelijke meditatie. Anders Meter verzorgt de inleiding en vormt de link tussen de groep en de parochie.

Gemiddeld komen er elke maandag tien mensen mediteren. Wie mee wil doen wordt verzocht vóór 20.00 uur binnen te zijn, de meditatie begint om klokslag 20.00 uur. In het stookseizoen mediteren we in de Nicolaaszaal, buiten het stookseizoen in de kerk.

Aan het begin van de meditatie lezen we een korte tekst ter inspiratie ontleend aan de website van de World Community for Christian Meditation. Na een kort vast gebed, volgt een begeleide ontspanningsoefening en de feitelijke meditatie. Daarvoor zijn we ongeveer 25 minuten stil. De meditatie eindigt ook met een vast gebed. Tijdens het mediteren herhalen we een gebedswoord of mantra. Meer daarover leest u via de verwijzing Wat is Christelijke meditatie?

De groep staat open voor nieuwe deelnemers. Ook wie uit nieuwsgierigheid gewoon een keertje wil meedoen, is welkom!

Wereldwijd zijn meditatiegroepen actief en er worden nationale en internationale ontmoetingsdagen en retraites georganiseerd. Mensen met welke achtergrond dan ook kunnen zich aansluiten om samen te mediteren. Door de wekelijkse bijeenkomsten ondervindt men steun en bemoediging om met de dagelijkse meditaties door te gaan.

Wie interesse heeft of mee wil doen kan contact opnemen met Anders Meter (atenmet@ziggo.nl).